Gossip Girl 2x19-The Grandfather

Furcsa volt így visszaszokni a heti rendszerességgel megjelenő "Gossip Girl" epizódokra, de valljuk be nem esett nehezünkre. Az már más kérdés, hogy ismét be fognak a jövőheti rész után iktatni egy kisebbfajta szünetet. Hogy pontos legyek egy hónaposat. Megint. Ezt már szóra se méltatom.
Viszont az eheti GG adagnál már nem fogok lakatot tenni a számra. Az a nagy harcihelyzet, amit már az egész második évad alatt érzek, hogy kezd egy teljesen más irányba terelődni a sorozat.
A karakterek egyetem előtt állnak, és ettől valahogy mindannyian megkomolyodtak, a főcél már nem a vezetőszerep birtoklása, áskálódás egymás ellen- mint eredetileg volt-, hanem a felnőttkoruk lehetőlegprofibb megalapozása. Ezért a nagyobb szabású botrányok kizáródtak. Nem mondom azt, hogy feltétlenül rossz dolog, hiszen ez az idővel együttjár... Csak furcsa.
Oké, a 2x19. részről a kép mögött tovább spoileresen.

Szegény Chuck... Nagyon rájár a rúd mostanában, és itt most nem arra a förtelmes rózsaszín csokornyakkendőre gondolok, amelyet a stylistok adtak rá. Apuci meghal, Szexi idegenről kiderül, hogy csak átverte, és miután az összes csapás után rájön, hogy Blair az, aki mindig támogatta, akkor Queen, opárdon, mostmár New B-t lecsapják a kezéről, egyszerre ketten is. Nem is akárkik, ellenség, és a legjobb barát, egy epizódon belül. Nagy-nagy pofára esés, úgybizony.
De komolyan agygörcsöt kapok, ha a Blairért vívott párbajt is két rész után lezárják, mint amúgy mindent ebben a második évadban.
Akkor Kelly Rutherford, Lily megformálója a valóságban terhes, ezt próbálják okosan titkolni takarókkal, kamertrükkökkel, és bő ruhákkal, azonban mi Bebével ígyis kiszúrtuk. Háh. Egyébként aranyosak Rufusszal, de szerény véleményem szerint nem sokat tettek hozzá a történethez, simán nélkülözni tudtam volna a szerelemlistás magánszámukat, de valamivel ki kell tölteni a műsoridőt.
Aztán Serena egyrészes vadulását már bemutatták az évad elején, most úgy döntöttek Blairnél is kipróbálják. Kicsit nevetségesre sikeredett, de nyújtott néhány nevetős percet, tehát nem volt ellenemre.
Szegény V pedig rájött, hogy egy vérbeli herceggel kavart, akinek eszében sincs ott maradni vele a hamuban borsót szedegetni. Azért, akármennyire elleneztem a Nate és Vanessa szálat, mára már egészen megbarátkoztam velük, sőt kifejezetten jól mutattak egymás mellett, és sajnáltam a szakítást.
Hát igen, egy kapcsolat se tart két epizódnál tovább...Ez a GG rendje.
6/10-ből, jó nézni, de még mindig várom a nagy áttörést.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése