Ironman (2008)

És igen, egy újabb eredetileg képregény film feldolgozás féle következik, ami szintén eksön. Fő a változatosság, ez a jelmondatunk, ugye.
Az áldozat tehát a Vasember, sztájlosabb néven ájronmen. A receptet már jól ismeri mindenki, hétköznapi faszi húz egy menő szerkót, és seggberúgja a rosszfiúkat. Igaz itt a szerelés nagyjából ötven tonnával több, mint Pókember és Batman jelmeze, de így is könnyed ruganyossággal osztogatja a pofonokat ez a Tony Stark. Ezt a kis bakit azonban megbocsátom, mert egyértelműen Tony a legjobb arc, és az arany középút a júzer Peter Parker, és az undorítóan profi Bruce Wayne között. És rendesen ügyeltek a nőjére is, nem pedig egy átlagos barna csajt(Maggie Gylenhall) csesztek be mellé, aki ugyan aranyos, de nem szexi, és egy szuperhőstől elvárjuk, hogy dögös barátnője legyen, na. A filmben ez a megtisztelő poszt egy gyönyörű szőke nőre jutott, aki a megszólalásig hasonlított Gwynett Paltrowra. Azért, mert mint később kiderült, tényleg ő volt Gwynett Paltrow.
Itt is hihetetlenül látványosra sikeredtek a törő-zúzó jelenetek, egyreinkább látszik, hogy a 21.század a modern technológia időszaka a filmek körletében is.
Igen, eddig semmit se aláztam porig, egészen mostanáig, mert mint minden filmnek, ennek is vannak hibái. De csak egészen kicsik, szám szerint kettő. A film végén elég lagymatag, és átlátszó volt a fedősztori, de ezt még az egyik szereplő is megjegyezte, gondolom lusták voltak már átírni a forgatókönyvet. A másik meg az, hogy nem volt Peny (Pepper+Tony, nehogy már nekik ne legyen közös nevük) smár jelenet. Igaz, Bebe szerint kell még valami a második részre itt. Itt idegsokkot kaptam, majd örömmámor töltött el, hogy lesz folytatás. Ugyanis, ha van olyan akciófilm, amely megérdemli, hogy mégegyszer majdnem két órát rááldozzak az értékes szabadidőmből, hát ez az. (pont, mint a Transformers)
Ja, és ugye tök menő ez a pontozgatósdi, tehát én is csinálni fogom mostantól. 10/9.
És ha valaki esetleg óhajtna némi bővebb felvilágosítást is minden filmhez, amiről írunk, az csak jódlizzon egy nagyot, és ezentúl minden bejegyzés végén kaptok egy csinos kis linket az ismertetőhöz.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése