Race to Witch Mountin (2009)

Ez elvileg amúgy egy Bládi Valentájn szebben mondva "Véres Valentin" kritika akart lenni. Egész héten erre a fő attrakcióra készítettem magam, hogy beülök, és annyi év után először 3D-s filmet fogok megnézni, ráadásul nem is akármilyet: horrort. Hát, mint minden olyan tervem, amit nagyon várok, nem jött össze amiatt a *bíííp* 18-as karika miatt, átcsaptunk egyik végletből a másikba: 18-as karikából a 12-6éves korosztály filmjére a "Út a Boszorkány hegyre".
Most lezárhatnám annyival, hogy baromira nem érte meg erre kidobni azt a párezer forintot, de lejegyzem és itt hagyom az utókornak, hogy mindenki, aki elmúlt 12 és meg akarja nézni, az tegyen le róla. Nem éri meg.
A Disney megpróbálta. Megpróbált akciófilmet csinálni. Így vett mindent, ami csak el kellhet egy modern 21.századi filmbe: road trip style-t, full extrás kütyüket, ufókat, és öltönyös ügynököket, majd összemixelte az összes családifilm adalékkal: gyerekekkel, megy kutyával. És bumm így lett a csokápik! Vagyis a "Race to Witch Mountin"
És nem ütött nagyot, eleve szerintem az alapkoncepció nagyon gyengére sikeredett. Két szőke kisgyerek, akik igazából földönkívüliek, és puff lezuhantak a földre, az űrhajójukat elcsórták a ronda FBI-os bácsik, ójaj most hogy találnak haza? Tiszta E.T., semmi újat nem mutatott fel. Plusz az ezerszer elsütött szupererők voltak megint repertoáron, amit a gyerkőcök birtokoltak.
És nekik segített a főszereplő pasas, aki ugyan megjárta párszor a börtönt, de jóútra tért. Olyannyira, hogy képes volt azért a gyerekek után menni, mert kissé túlfizették. Rendben, a cselekményszál előreviteléhez kellenek bizonyos eszközök, amik nem feltétlenül reálisak, de látszik, hogy disney. Meg volt a kissé bolondos, de azért szexi professzorasszony, aki megszállott ufó kutató, vagy mi a szösz a hivatalos neve. Tipikus. De a favorit akkoris a citromsárga taxi volt, amelyen néhány erős ütközés, és tűzvihar után csak néhány horpadás keletkezett.
Meg nagyon látszott az is, hogy a látványra gyúrtak rá itt is, merthogy a kisebbeknek az a fontos. Hogy Tudják tátani a szájukat.
De amúgy a szöveg lényege megint a "Higgy önmagadban" tanítás volt, és a gyenge "B" kategóriás poénokat már nem is említem.
5/10, de csak azért, mert talán 10-12 évesen még tetszett is volna, meg most egyszernézhetős kategóriában azért benne volt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése