Ajánló: Báthory-a legenda másik arca

Az ajánlós rovat ismét jelentkezik, és egyúttal ha a nagyesküt nem is teszem le, de megígérem, hogy rajta leszek a heti rendszerességgel való hozatalon ilyen téren. Bár azt hiszem, mindannyian meg tudjátok szerezni a szükséges információkat arról, hogy a heti felesleges ezrest milyen filmekre lehet elkölteni.

Fogalmam sincs, hogy mennyire lelkesedtek a történelmi betéten alapuló alkotásokért, Én nekem, bármikor jöhetnek, mert- persze, ha a Hollywoodi szappan nem mossa át őket teljesen-, azzal együtt, hogy egy átfogó képet nyerünk az adott korról, ahol játszódik, és ezzel valamelyest megtérülnek az átszuszogott töri órák, még jól is szórakozhatunk közben. Mármint, na, ezzel arra akartam célozni, hogy leköt minket, nem pedig arra, hogy sok vígjáték készülne ebben a műfajban.







Az eheti választásom a Báthory Erzsébet életéről készült filmre esett: Báthory-a legenda másik arca. Igen, ez sem éppen egy Humor Herold film, tekintve, hogy erről az Erzsébetről azt állítják a mendemondák, hogy többnyire a női társadalmat tizedelte, kínozta, és alázta őket rendesen, és nem egyszer előfordult, hogy hardcore-ba csapott át ez a tevékenysége, és a húsukat foggal tépte le áldozatai testéről, vagy habos fürdőt vett a kiontott vérükben. Eme híresztelések alapján jogosan érdemelte ki a vérgrófnő nevet, ugye?

Nos, a mostani verzió rendhagyó módon bemutatja, hogy hogyan is terjedhettek el ezek a legendák, és hogy hányféle megvilágításból lehet szemlélni egy embert, illetve történetet. A trailer nem sok cenzúrával kecsegtet, durva, aprólékos, mindent megmutató feldolgozás ez a mostani. És mert érdekes: a főszerepben Anna Friel, aki a Halottnak a csók c. sorozatban játszott főszerepet, és tökre meglepődtem mert...a két általa megformált karakter, meg ugye maga a műfaj, és a téma is...Ég és Föld.

A héten bemutatják még:

Vén csontok
Pokoli édenkert
A doboz

Az előzeteseket belinkeltem Nektek, mert ugye az Én ajánlatom szubjektív, ki tudja, hátha más jobban megragadja az érdeklődéseteket.

Írta: Máté

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése