The best of '09

Ma ünnepélyes keretek között búcsút veszünk a 2009-es évtől. Bezony. Jó sok mindent történt az idén, jó dolgok, és rosszak egyaránt. A rosszak közé tartozik, például, hogy rengeteg tehetséges embertől kellett elbúcsúznunk az év folyamán, jó dolognak számít viszont az, már ha ilyen médiás szempontból nézzük a 2009-et, hogy rengeteg olyan filmet, zenét, akármit ismerhettem meg az idén, ami talán nem csak éves szinten, hanem egyébként is kedvencem lesz.
Ezért volt olyan nehéz a különféle kategóriákban 3-3 jelöltet választani, de ne aggódjatok, büszkén kijelentem, hogy sikerült.
Íme: a 2009-es év filmes, zenés termése, Bebe szerint:

Ja, mielőtt nekikezdek, annyit elmondanék, mint ahogy Máté is tette, hogy ez az én véleményem csupán. Előre szólok, lesznek közöttük olyanok, amik egyáltalán nem érdemlik meg az év ilyen meg olyan akármije „díjat”, de szerintem azért mégis. Na.

Az év filmjei

1. District 9
Ufók, jó kis dokumentumfilmes megjelenítés, sok robbantás, kis okossággal fűszerezve, ennél tökéletesebb nem kell nekem. Ez nyilván nem jelent túl sok jót értelmi szintemre tekintve, de ha az életem függene tőle, akkor sem szeretném jobban a túl hosszú, túl drámai, túl sok mondanivalóval felszerelkezett filmeket a popcorn moziknál. Evvan.

2.Transformers 2
Az első rész az abszolút kedvenc filmem ever, természetes, hogy a másodikat is ugyanúgy imádom. Jó, annyira talán nem, mert általánosságban az első dolgok az igazán igaziak, de mindenképpen az év moziélménye volt számomra, film meg csak azért nem, mert volt egy olyanunk is, hogy District 9.

3. Gettómilliomos
Az év legnagyobb pozitív csalódása volt számomra ez a film. Eleinte nem akarództam megnézni, mert sok Oscar-díjat nyert, azok pedig nem az én műfajaim úgy általában, mint néhány sorral feljebb említettem, de ez a film szinte tökéletesen el lett találva. Jó zene, kis mesés hangulat, és hepiend.

Persze nem szabad megfeledkezni például a Watchmenről, vagy a Zombielandről sem, mert mindkettő szuperre sikeredett, de én ragaszkodtam a hármas toplistához, most nem nyavalyoghatok, igazán.

Az év sorozatai

1. True Blood
Aki ezen meglepődött, emelje fel a kacsóit. Senki? Helyes.
Igazi, embervért (jó, csak szintetikus vért) vedelő vámpírok, izgis történet, még akkor is, ha a befejezés nem sikeredett a legjobbra. Nem baj. Jövőnyáron visszatér, tud majd szépíteni a sorozat.

2. Supernatural
Nyár végétől november végéig daráltam le a négy és fél évadot, és sikerült teljesen függővé varázsolódnom ezalatt a kis idő alatt. Nem, nem csak a szexistenek miatt.

3. How I Met Your Mother
Hasonló a helyzet, mint a Supernaturallal, már ami a darálást illeti. Húsz percig tökéletesen kikapcsolódok, miközben nézem, és sokszor előfordul, hogy igencsak elszomorodom, mikor rájövök, hogy egy hetet, vagy akár többet kell várnom a következő adagra. Jó lenne, ha mondjuk óránként jelennének meg az új részek. Ó, és az is, ha kiderülne már, ki is az a bizonyos anyuci.

További esélyesek lehettek volna még: Vampire Diaries, The Big Bang Theory, Gossip Girl

Az év videóklipjei

1. Justice – Let love rule

szólj hozzá: Lenny Kravitz - Justice Remix
Ahogy a Justice-tól megszokhattuk eszméletlenül kreatív és vicces videóklip egy hangulatos, és lazítós számhoz. Abszolút aranyérmes!

2. Taylor Swift – You belong with me

Két ok miatt is. Egyes, emiatt a klip miatt szerettem meg a leányzót és a zenéjét is. Kettes, négy percben egy komplett sablonos tinisztorit mesél el nekünk, de még ha ezt nem is szeretném mondjuk másfél órás filmként, így hihetetlenül nagyon aranyos.

3. Linkin Park – New Divide

Nem. Nem szabdultok továbbra sem a roboktól. Sajna, ez van. Sőt, vessetek egy pillantást a következő kategória első helyezettjére is.

Az év albumjai

1. Transformers 2 OST
Linkin Park, The Used, Nickelback. Számomra ez a cédé volt az, ami Máténak a New Moon soundtrack. Vagyis a tökéletes telitalálat.

2. Jonas Brothers – Lines, Vines and Trying Times
Sajnos, arra nem sikerült rájönnöm, hogy a cím pontosan mit is jelent, mert ilyen nevezetű dalocska nem szerepel a repertoárban, pedig Mátéval milyen jókat találgattunk. Ettől függetlenül ismét jó kis dalokat hoztak össze a srácok, pirospont.

3. Owl City – Ocean Eyes
Az év egyik legszerencsésebb véletlene volt, hogy egymásra találtunk a bandával. A cédé minden számát imádom, szinte kivétel nélkül, ilyen pedig ritkán fordul elő. És valahogy mindegyik szám hihetetlenül pozitív hangulatot áraszt magából, ami szintén nem rossz dolog.


Hát ez lenne az. Intsünk búcsút hamarosan hivatalosan is az évnek, és várjuk a 2010-es év finomságait, mert biztos vagyok benne, hogy jövőre sem lesz hiányunk jó filmekből, sorozatokból meg ilyesmikből! És természetesen mi is itt leszünk, hogy mindezekről hozzuk az infókat nektek!

Bebe

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése