Timbaland: Shock Value II

Timbaland, Timbo, Timbi, akárhogy is nevezzük, ismerősen csenghet nektek, hiszen vagy aktív partijárók, vagy aktív rádióhallgatók-vagy egyszerre mindkettő-, vagytok. Eme két tevékenység közben számtalan művének lehettek fültanúi. Megjegyzem továbbra is, mert kijött tőle egy újabb album, újabb slágergyanús szerzeményekkel, napjaink legbefolyásosabb előadóival.

Ember, amúgy szerintem még nem adott el úgy a nevével CD-t, ahogy Ő teszi azt már egy ideje. Szóval, ilyen egyszavas „ayo” hangokon, és a nevek kántálásán kívül nem túl sokat tesz hozzá a számokhoz. Helyette gondolom Én, a háttérben marad, és ígéretesnek látszó előadókhoz nyúl, ír nekik pár slágerszabású számot, majd a kettőt egyesítve, ha nem is az összest, de jó nagy részesedést nyer a learatott babérokból. Máshogy fogalmazva a betermelt pénzből. A szép az egészben az, hogy a tetejében még jól is csinálja ezt a műveletet, újra, meg újra.

De tényleg. A Shock Value II. lemeze egy határozott jónak titulálható. Helyén van minden, ami számít, a ritmus ugyanúgy lüktet, amire ugyanúgy akaratlanul rázni kezdem magam egyhelyben a forgószékemben ülve, mint aki egy enyhébb epilepsziás rohamot kapott.
És bezonyám, ez egy elismerés volt tőlem, akár le is menthetitek ezt a szövegrészletet, hisz olyan ritkán olvashattok ilyet nálam.

10/8- Külön érdem, hogy úgy vettem észre, Timbaland a saját jellegzetességeit dalok terén tök jól egyeztette az énekesek stílusával is. Így a közös munka ellenére Katy Perry maradt Katy Perry, Justin Timberlake maradt Justin Timberlake, Miley Cyrus pedig Hannah…vagyis Miley Cyrus, hogy csak párat említsek.

Ajánlott számok: Carry Out (feat. Justin Timberlake), Tomorrow (feat. Chad Kroeger, és Sebastian), We Belong to Music (feat. Miley Cyrus), Morning After Dark (feat. Nelly Furtado)- Na, és ez még a celebtöltet fele sem volt, szerintem ki, ki megtalálja a maga kedvencét.
Máté

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése