Eurotrip(2004)

Határozottan állíthatom, hogy ez a legeslegjobb címeres hülyeség, amit csak láttam. Műfaját tekintve leginkább a tegnapi "College"-hez tudnám hasonlítani, hiszen itt is egy csapat szexuálisan túlfűtött, bulizós totál őrült csapatról van szó. De ez szerintem klasszisokkal jobb.

Az ilyen filmeket nem a mélytartalmú tanulságokért, mondanivalójukért, vagy a legjobb speciális effektekért szeretjük, hanem azért mert szórakoztat&kikapcsol. És ha van olyan film, ahol a szájsarkok nem maradnak a helyükön, akkor ez az.
Szögezzük le, hogy a történet realitás szempontjából nagyon sok helyen sántít-főleg a Rómás részXD-, de ezt most elnézzük neki, mert hihetetlenül sokat röhögtem, a végén reménykedve néztem be a pólóm alá, hogy nem lett-e hirtelen kikockázott hasfalam. Hát, csodák még mindig nincsenek.
Tehát van egy srác Scotty, aki megismer a neten egy másik, európai, azon belül is berlini srácot- nem, nem langyosodik el a sztori-, Mieket, és összehaverkodnak. Aztán egyszercsak Mieke felajánlkozik arra, hogy Amerikába látogat, és Scottyval is szívesen megismerkedne. Na bumm neki, Scott tiszta para, hogy biztos meleg gyerek, és perverz gondolatokat forgat a fejében, melyben önmaga, és a farka sok szerepet játszik. Így gyorsan megírja neki, hogy kopjon le. Aztán kiderül, hogy Mieke igazából lány, csak Scott paraszt amcsi, és ilyen alapdolgokat nem tud, hogy Mieke németben csaj név...Elhatározza, hogyha a barátnője már kidobta, akkor fogja magát felkeresi ezt a bombázó szőkeséget, bocsánatot kér, és magáévá teszi... Fogja a cókmókját, plusz a haverjait és irány Európa...!
Ez sem tartozik a világmegváltó filmek kategóriájába, elismerem, de a sok nevetőgörcs, és Michelle Trachtenberg bikiniben mindent visz, úgyhogy már csak ezért a két dologért nagyon jó volt megnézni a filmet.
Lazán megérdemli a 10 pontot a 10ből, hiába nem művészfilm, ahol a hősnő buslakodva egyfolytában sóhajtozik, a főhős meg véres csatákban öleti meg magát, hiába nem tarkítja gazdag képi világ, és hiába nem fekete fehér. Mert szórakoztat. A filmeknek, pedig ez a dolga, nem igaz?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése