A ringben: Trueblood vs. Twilight

Ilyen még nem nagyon fordult elő a Média Bomba történelmében, de most kritika helyett, inkább egy ajánló fog következni. A tárgy pedig nem más, mint az HBO által sugárzott "True Blood", amellyel nagyjából pár hónapja dobott meg Bebe. Eleinte magamban felsóhajtottam, hogy egy újabb olyan valami ahol szerepet kapnak a hegyes szemfogak, valamint a vér, de azért elkezdtem nézni. És hatalamasat csalódtam. Kellemeset. Nyáladzás, vércsöpögés a kép után.

Egy biztos, a mostanában olyan nagy népszerűségnek örvendő Twilight, közel sem olyan eredeti, mint azt néhány Stephanie Meyer, vagy Robert Pattinson fanatikus gondolná. A "True Blood" ugyanis egy könyvsorozat feldolgozása, amely még a 90-es években került a boltok polcaira. (De most tényleg szinte minden könyvből készült film, vagy sorozat általában jól sikerül. Láttatok már olyasvalakit, aki utálná a Gossip Girlt, vagy a Harry Pottert mondjuk?)
Na de a lényeg egy alternatív valóság, ahol a vámpírok felfedték kilétüket, elegük lett a folytonos bujdoklásból, és a társadalom teljesértékű tagjai akarnak lenni (legalábbis egy részük). Na már most úgy elég nehezen fogadnák be a beilleszkedni kívánó egyedeket, ha egy kiadós hamburger helyett emberi vérrel táplálkoznak, ezért huss jöttek a japán fenegyerekek és feltalálták a Trueblood (innen a cím) nevezetű italt, amely hasonló a vérhez, de mégsem az. (Tudjátok mint a vega szójafasírt, és az eredeti hús)
Mind szép is jó lenne, csakhogy akadnak olyanok is, akiknek eszük ágában sincs alkalmazkodni az emberekhez, továbbra is normál véren kívánnak élni, és azt a két dolgot tenni ami mindig is ment nekik: bulizás, és a szex. Ezért utálják őket az emberek, egy újfajta vámpír rasszizmus keletkezik, tiszta sor.
Ez a háttérsztori, és akkor az események egy koszos kisváros és annak lakossága köré épül. És az egész tényleg annyira...reálisan van ábrázolva, mármint itt a kisvárosra gondolva, és teljesen más mint a DH-ban lévő zöldellő pázsitos Lila Akác Köz. Vannak züllött alakok, dögivel, poros viskók, gettós arcok, akiknek az élete nem egy fehérlepedő, mindenkinek megvan a saját kis titka, de azért összetartanak.
A főszereplő csaj, pedig egy szöszi szűzike, Sookie Stackhouse, akinek a fenekén jól feszül a picsagatya, és pincérnő a Merlotte's nevű kajáldában. Ja és a legfontosabbat el ne felejtsem: képes az emberek gondolataiban olvasni, nincs semmi misztikus bizbasz a háttérben, egyszerűen így született és kész. Éli a szokásos kis életét, amíg be nem robban oda egy vámpír, Bill Compton, aki számára a tökéletes úriember, és férfi keveréke, és mily meglepő egyedül Bill gondolataiban nem tud olvasni. Ismerős? Ugye, ugye...
A Twilight persze sokkal lájtosabb, és persze megvan locsolva egy nagy adag romantikával is. Így biztos vagyok benne, hogy sokan lesznek úgy, akik kitartanak mellette. (Ami nem is baj, mert nem mondom azt, hogy valamivel kevesebb, és rosszabb lenne) De kétségkívül nagy ihletbörzét adott Stephanie Meyernek...
És itt most lakatot teszek a számra, akinek megjött hozzá a kedve, az kattanjon fel ide, de persze lehet torrentet is használni.
Ja, és még egy dolog: Nos helyenként nyomokban 16-os, sőt 18-as karika is feltűnik, tehát elvileg aki ezen a korul alul van, annak nem ajánlott.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése