Privileged-1.évad

Bármilyen irányba tolódott el a sztoriline, számomra minden egyes rész nézhető volt, és egyik után se kapcsoltam ki nem tetszésemet kifejező pofákat vágva a videólejátszót. Ez is azt mutatja, hogyha humoros, és jól felépített párbeszédekkel tarkítanak egy önmagában közhelyesnek mondható történetet, meg tudnak is bánni a klisés fordulatokkal, akkor akár valami jó is lehet belőle. Ebben az esetben nem ez történt. Ebben az esetben egy nagyon jó valami lett belőle.

A karakterek is jelentősen feljavították a szintet, én senkit se tudtam utálni, mert nem lehetett nem szimpatizálni mindenkivel. Gondolok itt főleg a nőstényekre, avagy Laurelre, akibe az előkelőségénél, és a finom úrinőimivoltánál fogva, ha túlléptem volna a hatvan évet, hát egészen biztosan bele lennék esve. Noha, van itt hozzám illő leányzó is, rögtön kettő Sage, aki nyers stílusának köszönhetően sok mosolyogtató beszólással ajándékoz meg minket, és Rose, aki Megannal együtt vetekszik az imádnivaló címért. (Megemlíteném még, hogy a Mandy nevű bige se nézett ki rosszul. De nem ám!)

Hímfronton van egy Markunk, a gazdag, és divatmagazin címlapról lelépett, jobban örültem volna, ha Megan végezetül Charlie mellett köt ki, mert mindig a jófiúk szívnak, és vesztenek nőcsatában az ilyen amorózók ellen, és ez így tök nem igazságos. Pénzhiány fellépése miatt akkor már inkább ezt a Mark gyereket írtam volna ki.

Marco meg a kötelezőmeleg, és a kötelezőnéger egyszemélyben, akinek röpködtek a séfes, ütős hasonlatai. A jelenléte miatt le lettek futva a szokásos körök a homoszexuálisok elfogadásának az érdekében, a fináléban még egy meleg házasságot is kaptunk, na.

És ezek a szereplők, a legszebb az egészben, hogy jellemileg az évad végére fejlődtek, ilyen-olyan irányba, de fejlődtek, amit sok helyen elfelejtenek, pedig a jellemfejlődés sokkal inkább közelít a valósághoz, mint a sztereotípikus karakterek hajszolása, és alkalmazása.

Egyszerű volt, de kerek, és egész, és nem is akart több lenni ennél. Nem mondom, hogy tökéletes végig, de rendben volt. Ez viszont már probléma, hogy volt. Elég gyenge, már szinte mérhetetlen nézettségi adatokat produkált, e miatt akármennyire is biztosak voltak a második szezonben, még a "to be continued..." feliratot is kitették, kaszát kapott. Ez csak az amerikaiakat jellemzi, hogy a béna- elnézést a fanoktól, de így van-, 90210, és a még bénább Melrose Place mellett döntöttek, e helyett, ahol majdnem elfelejtettem, de a tanító célzat nem olyan erőltetetten ment, hanem számomra is olyan dolgokra világítottak rá, ami a pozitív életvitelhez vezethet. És itt, talán azért, mert Megan elvileg egy magántanár, bele is illettek a képbe.

Nincs mit tenni. Azzal vigasztalom magam, hogy talán a második évad borzalmas lett volna- mégha ezt Én magam sem hiszem el-, és ezzel az egy, 18 részes évaddal egy olyan sorozatnak maradt meg bennem, és még sok más rajongóban, amit elsőtől az utolsó pillanatig szerettünk.

1 megjegyzés:

matt 2009. szeptember 15. 11:05  

amen:)

Megjegyzés küldése