gyorstalpaló: hogyan tartsunk lépést amerikával?

Egy ember már jelezte, hogy igényt tart egy gyorstalpaló tanfolyamra az idei sorozatokat illetőleg, avagy hogyan tartsunk lépést Amerikával?

1. Töltsd le az adott részt: a tévé premiert követő huszonnégy, maximum negyvennyolc órában már sor kerül az online feltöltésre az éppen aktuális epizód. Ilyenkor kétféle megoldás létezik, hogy hozzájuss:

a. látogass el ide. Itt mindig megtalálod a legfrissebb sorozat részeket, hangsúlyozom a legfrissebbeket, megeshet, ha van lemaradásod az elavult letöltési lehetőség, avagy epizód hiány miatt nem tudod pótolni. A videók különböző szerverekre vannak felpakolva, többek között Media Fire, Megaupload, vagy Rapidshare. Ezek biztonságosabbak, mint a másik lehetőség, más néven a…

b. …torrent. Ez egy adat (videó, kép, zene stb.) megosztó program, én jelenleg ezt használom. A lényeg, hogy a videókat egy torrent file, plusz ugye maga a program erőinek egyesítésével töltheted le. Ezeket az ún. torrent file-okat egy csomó oldalon fellelheted, nekem a fő forrásom a Mininova, és az Xtvi de az öreg Google is segítségedre van („sorozat cím” torrent- keresés). Fokozottan vigyázni kell, vírust is lazán be lehet szedni, mindig figyeld a letöltendő cuccos nagyságát, egy sorozatrész nagyjából 300-350 mb(=megabájt) szokott lenni, ha ennél jelentősebben kisebbet látsz az adatok között, ne töltsd le mert akkor vírussal, vagy esetleg egy mini pornóval van dolgod. Érdemes nézni a ’speeds’ értéket is, minél nagyobb, annál gyorsabban halad a letöltés.

Tisztában vagyok vele, hogy kicsit zavarosan van szedve, de ha elkezded követni az utasításokat rá fogsz jönni, mire célozgattam, ha pedig nem, dobj meg egy kommenttel.

2. Senki sem születik angol zseninek, ha Te mégis ebben a státuszban jársz, akkor már nem is kell tovább olvasnod. Amennyiben nem, akkor elárulom Neked, hogy az angol tudás hiányának ellensúlyozására találták ki a feliratot, és az olyan websiteokat, amelyek egy csokorba gyűjtik Őket. A legismertebb ez lenne, és Én is erre esküszök. Az önjelölt fordítóknak is van magánéletük, ezért nem olyan biztos, hogy a magyar verzió egyből felkerül, általánosítva leghamarabb három nap, legkésőbb egy hét múlva juthatsz hozzá, ezért ne is hisztizz, hanem tartsd tiszteletben.

Ugye nem is olyan bonyolult? Igaz, amikor ezt kérdezem rendszerint bamba, álmatag tekintetek merednek rám, szóval pont, hogy az, de reménykedem, hogy sikerült mindenre kitérni, érthető választ adni, és valami jót tenni az emberiséggel.

1 megjegyzés:

Tímea 2009. szeptember 1. 11:02  

torrentz.com <-- én innen szoktam, ez egy gyüjtőoldal, ahol egyszerre lehet több torrentoldalon keresni.

Megjegyzés küldése