The Vampire Diaries-1x01

True Bloodig nem ér fel, de a Twilightnál azért jobb. Yay, lehetséges, hogy Bebének, meg nekem is van olyan rejtélyes jóstehetségem, mint a nigger Bonnie csajnak, aki jól tudja, hogy ez még csak a kezdet. Mi is, mert hát berendeltek egy egész évadot, tök egyértelmű, hogy nincs vége.



A történetet rövidítve a fentebb látható kép segítségével remekül fel lehet vázolni: középen elhelyezkedő bájos teremtés Elena, aki szomorú, mert meghaltak a szülei egy autóbalesetben, és azóta a temetőben a szülei sírja tövében ücsörögve ír naplót. Jobb oldalt álldogáló faszi- bőrdzsekivel, ami azt mutatja, hogy veszélyes alak-, Stefan, aki a jó vámpír, és Ő is naplót ír, és nem mellesleg szerelmes Elenába. A bal oldalt lévő férfiú, Damon- akinek a neve is mutatja, sokkal inkább démoni, mint a tesója, Stefan-, Ő nem ír naplót, és nem mellesleg szerelmes Elena vérébe, mert nem vegetáriánus, mint a bátyus. A konyhafordításban 'vámpír naplók' cím akkor remélrem értelmet nyert nálatok, és azt is levágtátok, hogy a bonyodalmat a főhősnő robbantja ki a két testvér között, és erről szól a sztori, főleg.

Maga a szomorkás, és színfakult hangulat erdővel körbevéve nekem bejön, úgy, ahogy a sorozat is, leszámítva, na, mit? Azt, hogy semmi újat nem mutat fel. Az imént említett ősfás, fenyőtűleveles környezet, és a többi ilyen vámpíros cumó már el lett sütve az Alkonyatban, így mérföldekről érezni lehetett- mentalizmus, oh yeah-, hogy miből mi fog jönni. Persze, fel lehet hördülni, hogy na de megspékelték menőnek szánt ködgépekkel, nagyméretű pecsétgyűrűkkel, és fekete varjúkkal, ez sok egyedi, és erőltetett dolog, amire maguk a vérszívók is rávilágítottak az egyik jelenetben.

Ez nem a Vampire Diaries hibája. Ez is- mint a Trueblood-, egy kilencvenesévekbeli könyvsorozatnak indult, és minden bizonnyal hozzátett Stephenie Meyer munkásságának gyümölcséhez, ami előbb lett megfilmesítve, mint elődei, aztán ezt az ötletlopósdi dolgot mindenki fordítva értelmezi, pech.

A Melrose Place ezennel hivatalosan is kaszát kapott, és helyette eme szériát fogom követni még egy ideig, és majd meglássuk, mi lesz. Izé, nekem azért tetszik, talán azért, mert mostanában eléggé rá lettünk hangolva a vámpíros dolgokra.

10/6- Plusz egy pontot kapott az átlagközépnél, tudjátok, még bízom benne, hogy jó lesz.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése