A csúf igazság (2009)

A csúf igazság az, hogy egy a sok közül. Mármint az egy tucat, plusz kettő romkom közül, melyből évente minimum hármat legyártanak ilyen-olyan elhíresült sorozat sztárokkal a főszerepben. A jelenlegi alany Kathrine Heigl volt- így elmondhatjuk, hogy a film szép volt-, akinek jól fekszik a felszínen magabiztos, karrierista, de amúgy szerencsétlen szöszke naíva szerepe, humorral vegyítve-, meg jó is volt. Csak klisés, és közhelyes, meg ilyenek.

Mielőtt a drága hölgynézők beülnének rá, hadd mondjak el valamit előlegként: az ilyen alkotások kivétel nélkül, egytől-egyig happy enddel, vagy az se túlzás, ha úgy fogalmazok, hogy happy kissel zárulnak. Így a mély, együttérző pihegő sóhajokat tessék megtartani magatoknak, ha azt konstatáljátok, hogy a férfi főhös látványosan szenveleg a mozivásznon. Én a tudás birtokában azon voltam, hogy a lehető leglenézőbben szürcsöljem a coca kólámat az előttük lévő sorban. Mert most komolyan: a végén úgyis jó lesz neki.

Szóval, van egy nő, van egy férfi, először utálják egymást, majd ráébrednek, hogy mégse, ám mivel úgy hiszik, hogy a másikuk nem szereti viszont, nem lesz a dologból semmi, aztán persze mégis, hójaj, még mennyirehogy. A körítés, meg a részletek mindig különböző, ám ezt az alapkoncepciót minden romantikus komédiában felfedezni véljük.

Nem mellesleg többször is már könnyezve rázkódtam a röhögéstől, de ha egyszer remekül sütik el a gólyók helyett klisékkel megtöltött shot gunt, akkor az másodjára, hatodjára, sőt mi több, ötszáztizenkettedjére is nevetésre készteti az olyan embereket, akik egy kávéskanálnyi humorérzékkel rendelkeznek.

Negatív kritikával most a magyar forgalmazót illetném, mert ki hallott már olyanról, hogy az előzetest még igen, azonban magára a filmre nagy ívben tesznek, és azt már nem hajlandóak leszinkronizálni! Nem értem, hogy plusz meló-plusz lóvé felállásban miért is nem lehetett magyarítani, de hogyne, jó volt ez eredetiben, amúgyis jobban preferálom, csak nekem az igazi mozifeelinghez hozzátartozik a kicsit rossz, kicsit tesze-tosza, de a "miénk" magyar szinkron.

Üsse kavics, ez a pontszámból nem von le, 10/6-os mércét nem csak alulról, hanem messze súrolja. A Bebe által elkezdett hagyományunkhoz híven pedig jöjjön a kedvcsináló trailer:



Írta: Máté

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése