BLACK EYED PEAS: E.N.D.

"Ez lesz az utolsó"- ez a mondatot több helyen is nyilatkozták a BEP tagjai, mielőtt megjelent volna legújabb, E.N.D. nevezetű albumuk. Képzeletben is testvériesen hátba veregetem őket ezért a kijelentésükért, mert ha ebben a stílus vonalban folytatnák munkásságukat, akkor bizony nem fogok letérdelni eléjük, megszaggatott ruhával, és zilált hajzattal, kezeimet összekulcsolva "Na, nyomjatok le még egy albumot!"(Mondjuk, nem hiszem, hogy bármelyikük is tudna egy szót is magyarul)

Ők is beleestek abba a manapság jól ismert hibába, hogy túlságosan "trendik", és "populárisak" akartak lenni. Az egyébként egész jó ütemű, és hangzású dalaikat telenyomták mindenféle hangtorzítási, és elektronikai effektussal, ami önmagában egyáltalán nem probléma. Lazán mehet bele ebből is abból is, akár a salátáspultoknál a zöldségek, de nem szabad túlzásokba esni, mert tegyük fel, hogy mennyire vágysz egy igazi jó kis ezersziget öntetes saláta keverékre, és helyette eléd dobnak egy nagy adag salátalevelet, uborka, paprika, és paradicsom meg mindenféle földi jó nélkül. Örülnél neki? Kell bele a saláta, mert elvégre az az alap összetevő, de ha csak egy marék levelet kapsz, az meg már ugye, nem jó.

A túladagolt menőport nem figyelembe véve, amúgy nem olyan borzadály, hogy még lehordjam a sárgaföldig az összes hangot, mert nem. A hangzás a legtöbb dalnál hamar megtalálja az utat az ember fülébe, hogy bemásszon, a jól megszokott ritmusra épülő ütemeket is érezhetjük benne, tehát nincs annyira elveszve a dolog. De könyörgöm, ebből az agyba-főbe futurisztikus hangzásból már akkoris elegem van!

10/5- gondolkoztam a hatoson is, de most rájöttem, hogy nem leszek kegyes, mert nekem tényleg nagyon közepes teljesítményt nyújtott az album, szóval szemet szemért, közepest, közepesért, vagy mi.

1 megjegyzés:

cocomadam 2009. június 3. 10:51  

igaz ez a boom boom boomolós új számuk nekem is túlságosan elektronikus és fergien és will.i.am-en kívül a többi tag nem is kap túl sok szerepet..

Megjegyzés küldése