Transformers - Revenge of the fallen (2009)

Úgy tartja a mondás, hogy halottakról vagy jót, vagy semmit, ugye? Ja. De mielőtt kitörne a nemzetközi pánik, hogy úristen, mi lesz itt, ez a Bebe lány csak nem le akarja húzni a Transformers 2-t, mi lesz itt, jön a világvége… nem. Erről szó sincs.

Ugyanis fél éjszaka azon agyaltam, hogyan tudnám ezt kicsit átkreálni valami olyanra, hogy mivel a TF2-ről nem tudok semmi negatívat mondani, inkább nem mondok semmit. Semmi értelmes nem jutott eszembe, ezért valamicskét mégis kell írnom. Nem kritika lesz. Mint már előre gondoltam, azzal meg kell várnotok Mátét, esetleg, bár lehet a film elején rövid kisgatyában rohangáló Megan Fox látványa őt is némaságra kényszeríti.

Szóval. Csak néhány dolgot mondanék, minden kritikusnak, akik azt mondogatják, nem volt sztori bla bla, sok volt a robot bla bla, túl hosszú volt bla bla, hogy emberek, igen, lehet a sztori nem volt teljesen a helyén, mert néhány helyen kicsit buta volt, meg miegymás, és a mellettem ülő Anna, akinek az első részhez baromi kevés köze volt, mondhatni semmi, végig kérdezgetett, hogy mi miért történik. Lehet, hogy a sok robot látványa fárasztó volt, meg mit tudom én. És igen, kicsivel több, mint két órás volt a film. Na bumm. Ettől függetlenül ebben a két és fél órában egyetlen olyan perc nem akadt, amikor unatkoztam volna, jobban érdekelt volna az, hogy valaki az előttem lévő sorban éppen az orrát piszkálgatja, vagy hogy aha, ennél a résznél ki tudok menni a mosdóba, mert ez nem tűnik jónak, plusz lehet feltankolom a popcorn-készleteim is.

Mert mi egy popcorn-mozi lényege? Az, hogy az ember leüljön, élvezze a látványt, röhögjön jó sokat, néha elszomorodjon, egyszóval teljesen átadja magát az egésznek, anélkül, hogy a mozi után leülne valakivel és órákig tartó eszmecseréket folytatna az élet értelméről.

Csak egy dolgot tudok mondani: irány a mozi mindenkinek, és nézzétek meg a Transformers: a Bukottak bosszúját (ami amúgy frankón a Bukott bosszúja lenne, majd meglátjátok miért). És a szinkron ugyan borzalmasan, de legalább a hangok ugyanazok maradtak, mint az első részben. Fiúknak már csak Megan Fox miatt is érdemes megnézni, lányoknak meg ott van Shia meg a sok szexi katona. Nyamm.

Pontszámot sem szeretnék írni. Tényleg. Csak nézzétek, élvezzétek a tömény akciót, ami már az első percekben elkezdődik, nevessetek, és szeressétek a filmet.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése