90210-1x24

Tud, ha akar-csak fel kell csatolni a derekukra a cancel nevezetű bombát. A 90210 nálam eddig amolyan "Guilty Pleasure" kategóriába volt beosorolható a napfény, zöldellő pálmafák, a tenger közelsége miatt, amellyel megőriztem magamban a nyár egy kis szikráját. A teljesítménye, akár a helyszínen lévő vízé, eléggé hullámzó volt az évad során, egyszer hullámhegy, másszor hullámvölgy, az évadfinálé azonban egy valóságos cunami volt- csakhogy maradjunk a vizes hasonlatoknál-, és ha megtartja ezt az elsöprő drámai hatást- sajnálom, hogy ezt mondom, de kötve hiszem-, akkor új bűnös szenvedély után kell néznem. Mert kiérdemli nálam a teljesértékű sorozat érdemrend fokozatot, vagy mit.

Anniet sose zártam a szívembe, talán pontosan azért, mert annyira rá volt eröltetve ez a jókislányos bájvigyor, valamint az erőszakkal ráragasztott glóriától annyira egysíkúvá vált a karaktere, hogy számomra lehetetlen volt szeretni. Most, hogy az a bizonyos megjósolt vulkán a felszínre tört, valahogy sokkal szimpatikusabb lett, elvégre végre előtört belőle valami emberi, és valóságos. Shenae Grimes színészileg csont nélkül közvetítette a feldúlt lelkivilágot, szóval még azt is elmondhatom, hogy tökre együtt éreztem vele, amikor nyilvános megaláztatásban részesült, és magamban szorítottam érte, hogy gyerünk, legyél bitch, és mutasd meg nekik! És, igen az embernek valahogy meg kell találnia az aranyközéputat-még ha annyira nehéz is rákanyarodni-, mert a felebaráti szeretetnek is van határa, meg egyébként is Annie példája mutatja, hogy megnézheti az ember magát hová jutott a túlzott odaadással, és mindenki kedvére tevéssel- ami, mint tudjuk lehetetlen.
Nem tudom, hogy feltűnt-e nektek, de újabban nagyon trendi lett a tévés körökben, a real couple-k összehozása a tévéképernyőn is, gondoljatok csak a Chuck&Vanessa pásztorórákra, mondjuk á lá Gossip Girl. Los Angelesi "tinédzserek" közül most Dustin Milligan, és Jessica Stroup örvendezhet, nagyon úgy néz ki, hogy sorozatbeli énjeiknek, Silvernek, és Eathannek lesz egy-két forró pillanata egymással... Még nem tudok semmi nyilatkozást mondani arról, hogy ez most talált, vagy sem, elég lesz a második szezonban eldönteni. Igaz, elég gyorsan építették bele ezt a háromszöget, mert az egész évad során Eathan kábé annyi érdeklődést mutatott Dixon barátnője után, mint amennyire egy vámpír a a tofu fasírt után. Aztán hirtelen az utolsó két epizódban kezdte el a "perverzkedést" Silver fotójával, és a többi...
És, a nagybetűs BÉBI BUMM! A vattacukros heroin tényleg véglegesen felszívódott minden forgatókönyv író ködös szürkeállományából. Eléggé paráztam, hogy netalántán Adriana gondol egyet, aztán megtartja a kislányát, de szerencsére maradtak a reális keretek között, az örökbefogadás verziónál. Viszont, van egy olyan sanda gyanúm, hogyha több évadot is megér a sorozat, akkor biztosan előveszik ezt a gyerekes szálat a múltból...Hm, ha már itt tartunk, akkor képzeletben hadd ajándékozzam meg Jessica Lowndlesst egy képzeletbeli díjjal, mert tök egyértelmű, hogy az egész első évadot ő vitte el a hátán a lenyűgöző színészi alakításával. Persze, nem kételkedem abban, hogyha másnak írnak ilyen viharos élettörténetet, akkor ugyanolyan jól visszaadja a karaktert, de megérdemli, na.
Naomi nővére, Jen... Tény, hogy a csaj, akárki ki is legyen, jól hozza a figurát, de ha nem haragszotok meg, én maradok az Upper East Side-i ribancomnál, Georginánál. Mert azért ő a numero 1! Nekem legalábbis.
És akkor a jövő: Egy biztos, Eathan szalad, Liam marad. Előbbi a 90210 Nate-jeként asszisztált eddig, tehát arra volt jó az első szezonban, hogy ide-oda dobálják a West Bev-es leányzók között, és arra hivatkozva akarják kiírni, hogy a karakterében nincs már elég szufla. Ez véleményem szerint mindössze írói fantázia kérdése, és brutál egy gyenge érv, de ez van, ezt kell...de, nem. Nem fogom szeretni. Liammel alias Matt Lanter, egy vagány, és tipikus rosszfiút szerettek volna importálni a sorozatba, de rosszul választottak. Amikor próbál keménynek látszani, hogy nagy ívben letoj mindent, és mindenkit, aki az útjába kerül, egy duzzogó óvodás jut eszembe, akinek elvették a dömperét. És sajnálom, de ezen a fekete bőrdzseki sem segít túl sokat.
10/8-at lazán megérdemel ez az évadzáró epizód.
Az évad nálam egy hatost kapna, de csakúgy, mint a Gossip Girl esetében felfelé kerekítem egy hetesre. Ösztönzés, és titokban reménykedés egy jobb második évadban, ilyenek miatt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése