Gossip Girl 2x25 (Évadfinálé)

Hú. Ez volt a legelső gondolat, ami az agytekervényeink közé ötlött, amikor legutoljára felcsendült az epizód végén Kristen Bell dögös hangján azt a mondat, hogy” Xoxo: Gossip Girl”.
Furcsa volt belegondolni, hogy most jó ideig nem hallhatjuk ezt a mondatot, azonban úgy véljük, hogy egy eléggé hullámzó teljesítményű második évad után, a rajongóknak, valamint a sorozatnak is jót tesz ez a másfél, vagy inkább háromnegyed éves szünet. De! Még nem zárhatjuk végleg kulcsra a második szezon kapuit, hiszen itt egy évadzáró, nálunk pedig olyan egyszerűen nincs, hogy Gossip Girl évadzáró kritika-szűz maradjon. Mivel mindkettőnk számára sokat jelent ez a sorozat, a Média Bomba történelmében most először ketten próbálunk összedobni egy értékelést. A kép alatt lehet letesztelni, hogy ez mennyire sikerült, meg ilyenek.

Ballagás, és Gossip Girl „bélyeg-gyűjteménye”
Bebe szerint: Azt kell mondjam, örültem volna, ha esetlegesen a mi ballagásunk is hasonlóképp alakul. Mármint, ahogy szépen mindenkinek elkezdett pittyegni a telefonja (mondjuk ez annyira tipikus amcsi, hogy még egy ballagáson is elengedhetetlen kellék a telefon) és jött Gossip Girl a bélyegeivel. Amik aztán szépen el is indították az egész epizód cselekményét, kezdve a „Gossip Girl-vadászattal”, na meg azzal, hogy mindenki be akarta bizonyítani, hogy az a bélyeg, amit kapott tulajdonképpen nem igaz. Pedig GG teljesen eltalálta szerintem, de mindegy. És nem tudom, a ballagás témához kapcsolódik-e, de nagyon tetszett, ahogy „mindigelfelejtemanevétannakaferdeszeműcsajnak” bepróbálkozott Dannél. Szép pár lennének, vagy mi a szösz, és ez vicces, meg meglepő is kicsit, még akkor is, ha a dolognak nyilván nem lesz folytatása.
Máté szerint: Gossip Girl nagyon is igazat mondott, főleg azzal a kinyilatkoztatásával, hogyha az UES-i emberkék nem lennének ennyire pletykafüggők, akkor Ő sem létezne, ergó a szaftos blogját, a szívatós megjegyzéseivel tűzdelve Serenáék csakis maguknak köszönhetik.
Meg ez a nyomozgatós cucc is bejött, azon meg különösen jól szórakoztam, amikor egymás után a tudtukon kívül önjelölt „pletyka cicák” szállingóztak be az emberek az ajtón.
Egyébként Bebe, Nelly Yuki. Ha lónlibójt, meg ezt a kis kínait (vagy japán? Sose tudom őket megkülönböztetni) összehoznák, akkor az biztos, hogy tini sorozatból az egész átcsapna szitkom műfajba, ami valljuk be elég érdekes lenne. Vagy nem, inkább vicces. De most inkább befogom, ne fessük falra az ördögöt, tudjátok.

Egy héttel később:
Bebe szerint: Kezdeném azzal, hogy aztán ne csak a csöpögés legyen a továbbiakban, hogy Chuck Bass egy tünemény. Imádom, és sajnálom, hogy nem hívnak Blair Waldorfnak, vagy hogy nemlétező személyről beszélek most éppen. A lényeg, ha a harmadik évadban megint szétválasztják őket, sikítani fogok.
A felbukkanó rejtélyek tetszettek nagyon. Mármint, mindig is kíváncsi voltam Serena apjára, a Lily és Rufus közös gyerekének vonalát pedig már kezdtem hiányolni. De jól odaröppentették NYC-be a srácot, ráadásul milyen kis édes. Nyamm.
És külön plusz pont a készítőknek, amiért nem hozták össze megint Dant és Serenát. Persze, persze, előbb-utóbb úgyis egymásra találnak majd életük folyamán, lesz sok gyerekük meg miegymás, de ennek még nem most jött el az ideje. Nem olyan hülyék ezek az amerikaiak, ha ezt nézzük, tudják milyen szálakból van elege a népnek.
Máté szerint: Amikor a Chuck&Blair jeleneteket néztem végig Ed Westwick egyik interjúból elcsípett mondata kavargott a fejemben „Happy End-del zárul az évad…” A boldog vég nem úgy nézett ki, hogy körül lengte volna a párost, de a végére bele is törődtem, hogy a következő évadban is kerülgetni fogják egymást kedvenceink. Aztán derült égből Chuck Bass, meg masnival átkötött ajándékcsomagok, szóval egészen meglepett. Őszintén tudtam velük örülni, hogy na végre összejöttek. Tehát ezért a jó kis végére tartogatott fordulatért magamban elkönyveltem a készítőknek egy apró tapsot.
Ez a Scott gyerek pedig ki tudja, a harmadik évadra főzőkanállá avanzsál és megkavarja a dolgokat, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle.

Harmadik évadról, úgy általában
Bebe szerint: Az biztos, hogy a harmadik évadban is lesz néhány érdekesség, már ha egyáltalán lesz harmadik évad (Kérlek, kedves, drága Sors, add meg nekünk az éltető Gossip Girlt, és ígérem mindig megeszem a zöldségeim) például, hogy a jelek szerint Georgina állandó szereplő lesz, plusz én még abban is biztos vagyok, hogy az idegesítő elkényeztetett liba, nem fogja szó nélkül tűrni, hogy Jenny lenyúlta előle a királynői címet. És tényleg, mennyivel jobban hangzik a Queen J., mint a Little J. Bár továbbra is éljenek a Queen B-k! Méghozzá soká!
És abban is reménykedek, hogy ez a hirtelen felbukkant Rufus meg Lily gyerek sokat fog kavarni, és esetleg még többet meztelen felsőtesttel mutatkozni, mert van egy olyan sejtésem, hogy akinek ilyen helyes kis pofija van, a teste sem lehet túl rossz.
Máté szerint: Ha Georgina valóban állandó szereplőként lesz jelen, akkor két dolog biztos: A, minden egyes részt még töretlenebb lelkesedéssel fogok nézni. B, jó kis epizódoknak nézünk elébe. Na, jó az utóbbi pontot még ki lehet egészíteni Serena apjának a behozatalával, persze… És persze azt is megnézném magamnak, hogy kicsi Jenny mihez kezd a hirtelen kapott tiarájával, bár a sok irigykedő arcot elnézve lesz még néhány műkörmös vasmarok ami le akar majd rá csapni.
Na tehát, talán még nem menthetetlen a sorozat…

Megérdemelt pontok száma
Évadzáró epizód: Bebe néni mindkettőre ad egy szép kis nyolcast. Mert neki még továbbra is ez a kedvence. Erre Máté bácsi szintén egy nyolcast.
Második Évad: Ami viszont az évadot illeti, szerintem a nyolcast nem érdemli meg, de egye-fene legyen… Csakis Georgina miatt! Meg, hogy legyen egy kis ösztönzés a készítőknek, hogy még bízok bennük. Valamennyire legalábbis.

1 megjegyzés:

lill. 2009. május 25. 9:51  

a Yuki japán név ;)

Megjegyzés küldése