Skins-3.Évadnyitó

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de engem rohadtul idegesít a britt angol akcentus, amiben túlszaporodtak a "h" hangok, meg egyébkéntis végig olyan érzésem van, mintha valami mutáns német nyelvet hallgatnék. Igen, így jár aki száz százalékig amerikanizálódik.

De ettől nem sérültem be annyira, elvégre magyar felirat is van a világon, valamint ezt a kis apróságot leszámítva a Skins 3.évada is megnyert magának. Eleinte ment a para alaposan, hogy ez az új szereplőgárdás dolog nem fog túlságosan szuperálni, azonban az évadnyitó epizód végére minden ilyen kétségem elpárolgott, akár a friss hó a tavaszi napsütésben. (ez a hasonlat az olvadt szóval lehet, hogy jobb lenneXD)

Meglepően jót tett ez a csere, de tényleg. Ez nem üres kijelentés, mondom is, hogy miért:

A, Változatosság. A hosszú évadokat megélt sorozatokban szerintem a szereplők egy idő után kihűlnek, és nem lehet belőlük többet kihozni, ellenben egy-egy új arc felbukkanása adhat új lendületet a dolgoknak. Vagy akár egy teljesen új Casté.
B, Persze egy csapat csere önmagában nem elég, csak jó háttérmunkálatok közreműködésével- forgatókönyv, rendezés stb.-, érhetnek el igazán jó eredményeket. Ez egy nagy zöld pipa, megvolt.

Tehát hozta a kellő szintet, és azért külön jutalomfalat a készítőknek, hogy a régi szereplőknek nevét (Tony), vagy tulajdonát (Sid) belecsempészték a részbe, roppant cselesen, ezzel érzékeltetve, hogy még mindig Skins.

Igazán azonban erre onnan lehetettt rájönni, hogy a főszereplő, akire minden szálat úgymond építenek, most Effie, Tony "kis"húga, akit már láthattunk korábbi Skins részekben, igaz jóval kevesebbet. Amúgy bírom a csajt, van benne valami igéző, misztikus, ami egyben titokzatos is, és sose lehet tudni, hogy mi lesz a következő lépése. Egész egyszerűen nem kiszámítható. És ez bejön. Meg dögös is. Karakteresen dögös.

A többi szereplő se lapos, ők is jól ki vannak dolgozva, bár nekem a Cook gyerekből már kicsit sok volt, ahányszor elkezdett vigyorogni azzal az idióta fejével, hát egyből viszketni kezdett a tenyerem.

Hát így indításnak 10/8 és...na jó egy felet még kap...Vagy nem, majd ha a következő rész is ilyen jó lesz, tehát marad a 10/8.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése