Angus, Thongs and Perfect Snogging (2008)

Boldog, érettségi-mentes életem első olyan filmje, amit már ki tudja milyen régen letöltöttem, de végre volt időm megnézni. Tökéletes választás arra az esetre, ha az ember lányának teljesen le van szívva az agya az öt napja tartó folytonos gondolkodástól, hiszen ebben a filmben csak annyi filóznivaló van, hogy vajon hogy lett az Angus, tangák és tökéletes smárolás-ból, A macskám, a családom és a fiúk magyar cím. Talán mert így jobban el lehet adni a fiatalabb korosztálynak, anélkül, hogy a szülők kiakadnának, mégis milyen filmet néz kis csemetéjük, hiszen lehet valami pornó, ha már a címében is a csókolózásról van szó, ugye. Ujjuj.Azt kell mondjam, ezek az angolok tudnak valamit. Nem tudnám megmondani mi az, de igaz, eddigi élményeim az ő tini cuccaikkal kapcsolatban kimerülnek egy fél Skins-epizódnál (kérlek, én Istenem, bocsásd meg bűnöm, amiért tovább még nem néztem) és az Angus, Thongs and perfect snogging-nál, de nem tudom, úgy érzem, van valami ezekben, ami az amerikai tinifilmekben nincs. Mármint a helyes angol akcentust leszámítva, ami pasiknál elképesztően szexi, csajoknál kicsit már idegesítőbb, de nem baj, minden jóban kell lennie egy ici-pici rossznak is.
Ki tudja, talán az lehet az oka, mint Máté is említette a legelső Skins-ről szóló posztjában, a filmben szereplő tinédzserek tényleg tinédzserek, nem pedig huszonakárhány éves, teljesen csodálatosan kinéző színészek, akikhez hasonló tinikkel még életemben nem találkoztam (ami néha kár, mert igazán szívesen futnék össze egy csákbesszel az utcában). Ha valaki történetesen csúnyácska, mint a mostani filmben Georgia, hát tényleg egy olyan lányt választanak, aki nem egy szépség, kissé szerencsétlen, és igaz az arckifejezései néha rettenetesen irritálóak, de ettől függetlenül mégis elhiszem, mikor arról panaszkodik az apjának, hogy ne nevezze szépnek, csak azért mert az apja, hiszen ő tényleg nem szép.
A másik, ami pozitívum, hogy vannak témák, amik az amerikai népség számára tabuk, de nekünk európaiaknak valahogy természetesek, és elférnek még a tinédzserfilmekben is. Ilyen például a tangamutogatás, a homoszexualitás, vagy éppen az, hogy a szerencsétlen főszereplő csaj egy „csók-tanárhoz” fordul, mert nem akar teljesen tapasztalatlanul smárolni álmai pasijával, már ha egyszer összejön a dolog.
Persze, nem mondom azt, hogy nem tipikus tinifilm, mert igenis az. Rögtön az első öt percben ki lehet találni, mi lesz az egész vége, néhány színészi alakítás sem tökéletes, de tényleg van valami benne, amitől sajátos hangulata lesz, talán az esős angol kisváros, ami üdítő látvány a rengeteg NYC meg LA dolog után, vagy egyszerűen csak az, hogy az egész annyira angol, hogy az valami szívfájdítóan csodálatos.
7/10, mert mint mondtam, néha azért meguntam egy picit a filmet, és akármennyire is szeretem a hepiendeket, mikor a jómagamra hasonlító szerencsétlen, népszerűtlen lány összejön egy igazi sex goddal, ahogy a filmben nevezték, valaki igazán odatehetne a stáblista elé egy megjegyzést, miszerint: ilyen nincs a való életben kislányok, nem kell aggódni, hogy egy szuperhelyes pasi elhagyja értetek nagymellű szőke barátnőjét…

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése