a kabala pasi (2007)

Avagy "Good Luck, Chuck". Nem vagyok benne biztos, hogy belefér a romkomok kategóriába, ha a naturális döntögetős montázst is figyelembe vesszük, akkor maradjunk inkább egy sima, egyszer nézhetős vígjátéknál. Egy valami viszont száz százalék: az alatt az egyszeri kilencvenakárhány perc alatt szét röhögi magát az ember.

Az amerikai kölyköknél bevett szokás az üvegezés, ahol az első tinédzserkori szárnypróbálgatások, smárolás, tipi-tapi fent, tipi-tapi lent, és még ki tudja milyen finomságok történnek egy gardróbszekrényben hét teljes perc alatt. Charlie, másnéven Chuck szivatós helyzetbe kerül, miután egyértelmű nemet mondott egy feketefestékes bödönben fürdött gótikus leányzó pénisz kukkoló kérésére: megátkozzák, hogy minden nő, aki csak le fekszik vele élete során, az utána soron következő férfiben lelje meg az igazit...

Ez persze rengeteg felelősségmentes numerával jár jó 15-20 évvel később, miután ez az információ a megállapodni kívánó nők fülébe jut. Azonban mi a helyzet akkor, ha a főhős szexkazánunk is úgy érzi, hogy megtalálta a Nagy Őt?

Húzónévnek ennek a filmnek az esetében gondolom Jessica Alba számított, aki a bájos, de ugyanakkor kissé életveszélyes, szerencsétlenkedő Cam szerepét öltötte magára. Nagyon lehetett szeretni mindenhogyan, több ruhában, kevesebb ruhában, pingvines bugyiban, meg anélkül, és ezen a pingvin fanatizmusa sem "rontott". Habár, a film végén...no, de mindegy, a lényeg, hogy belőle kérek még.

Az aktuális eye candyn kívül még valóban lehetett rajta nevetni néhányszor, és annál is többet vigyorogni. Charlie jó haverja a testéhez mérten szállította a súlyos- és perverz-, poénok zömét.
Tipikus "elején-tudod-mi-lesz-a-vége" cuccos, de ez a jó a vígjáték vonalban, hogyha tömve van humorral, egyáltalán nem érdekel az a kliséhalmaz, amibe időnként beleütközöl.

10/7,5- Mert a jó vicchangoltság mellett mégiscsak egy átlagos szerkezetű komédia, a fél pontot pedig kitalálhattátok már, hogy a Jessica nőszemély miatt adományozom.

Írta: Máté

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése