MÁSNAPOSOK

ELŐHANG: A film olyan, mint egy torta. Akármilyen torta, de maradjunk a karamellás sajttortánál, mert az az egyik kedvencem. Az alapkoncepció jó elgondolás, az elkészítés, és a megvalósítás azonban már más tészta (maradjunk a tortás hasonlatnál), és két féle lehetőség létezik: elrontod, vagy egy olyan remekműt raksz le az asztalra, amely után mindenki megnyalja mind a tíz ujját.
A "Másnaposok" esetében a második felsorolt eredmény jött be, de egy kicsit helyesbítek: nem fogjátok az ujjatokat nyalogatni, már csak azért sem, mert nem lesz rá időtök, ugyanis a röhögés totál lefoglal majd.

A HISTÓRIA: Adott egy éppen házasodási időszakba lépett férfi, Doug, aki éppen ezért elhatározza, hogy feleségül veszi a barátnőjét, Tracyt. A történet szál alig egy nappal indul el az ominózus esküvői ceremónia előtt, amikor főhősünk három jó, de annál különbözőbb haverjával fogja magát, és kiruccan Las Vegasba, egy nagyon állat legénybúcsúra, amit sosem fognak elfelejteni. Szívás, mert pont az ellenkezője történik, ugyanis a haverok másnap reggel az öt csillagos szállodai szobájuk padlóján ébrednek, és szép lassan rádöbbennek, hogy semmire sem emlékeznek az előző éjszakáról, majd sok furcsa, és sokkoló ténnyel szembesülnek, köztük azzal, hogy a vőlegényt sikeresen elhagyták az éjszaka folyamán, másnap pedig esküvő...

ELEMZÉS: Aki ezt az egészet kitalálta, annak vagy határtalan, kissé beteg fantáziája van, vagy már látott, és tapasztalt egyet, s mást, ha bulizásról van szó. Bebe szerint mindkettő, és Én sem tartom kizártnak, bár nem is olyan fontos, hogy erre választ kapjak. Annyi bőven, és tökéletesen elég, hogy egy őrült beütéssel, és szerethető karakterekkel rendelkező vígjáték fröccsel lett gazdagabb a megnézett filmjeim listája. A párbeszédekre, és a helyzetkomikumokra való építkezés jól ment nekik, semmi kifogást nem tudok ellenük felhozni. Amit lehetett ebből a másfél órás filmötletből kihozni, azt bizony maradéktalanul kihozták.
Sokat szakadtok majd az abszurd jeleneteken, azonban hadd figyelmeztesselek valamire titeket: annyira nem rugaszkodtak el a valóságtól, hogy ne forduljon a fejetekben: "Ez velem is bármikor megtörténhet." És ha néhány illumánciót okozó szer kerül a közeledbe, sőt igénybe veszed őket, akkor azt kell mondjam: minden bizonnyal igen, megtörténhet.

ÉRTÉKELÉS: 10/9- azt az egy pontot csak azért nem kapta meg, mert Én azért már láttam ennél is jobb vígjátékot, de éves szinten szerintem mindent vitt.

ÍRTA: Máté

Igen, észrevehettétek, hogy áttekinthetőbbé formáltam ezt a bejegyzést, és a félreértések elkerülése végett mostantól a postok végén ott fog állni, hogy ki volt az írójuk.

1 megjegyzés:

Unknown 2009. július 7. 2:49  

sztem nagyon jó film. :D igen ökrök.XD babás szemüveges rész...megt a kinai hapsi a csomagtartóból.XD

Megjegyzés küldése