Cobra Starship: Hot Mess (2009)

Már egy ideje gyanítom, hogy Leighton Meester inkább a húzónevének ereje, mintsem a lehengerlő hangja miatt gazdagítja egy szám erejéig a Cobra Starship csapatát. A sejtésem beigazolódott, a deluxe kiadása legfrissebb, "Hot Mess" című albumuknak főleg a "Good Girls Go Bad" számra épít, rögtön négy darab remix indítással. A remixek többségét utálom, mert általában, hogy szépen, és választékosan, úriemberhez méltóan fejezzem ki magam, szarabb, mint az eredeti verzió. Ahol van banzáj, meg buli, de ezerrel, oda még elmegy ez a kevert plömplöm, de egyébként, ugyanmár...!

Egy jó szám elsütve. Rongyosra is lett hallgatva fényévekkel ezelőtt, az újdonság erejének tehát lőttek. Szintúgy vagyok a címadó dallal is, amit szintén nagyvizekre bocsátottak még így gyorsan a lemez megjelenése előtt. Második jó szám elsütve. És heuréka! Felfedeztem valamit. Egy hibát. Mistake. Ezzel a nótával várhattak volna egy ideig, hogy legalább azzal a boldog tudattal írjam ezeket a sorokat, hogy "na, ezért a számért már megérte!"

De, nem mondom ezt.

A maradék dallista meg hozta az előző albumról a megszokott, fő vonalban rockos dallamosságot, a gond az, hogy annyira nem kiemelkedően, így ezzel felvételt nyert a többször hallgatós kategóriába. Úgy értem, párszor vissza kell játszani, míg megszereted.

Azért nem kell aggódni, maradok hű pártfogójuk, és rajongójuk is egyben, mindentegybevéve, de két ilyen szuperszónikus szám- az alliteráció lassan a mániámmá válik-, után nincs mit azon csodálni, hogy a mérce feljebb csúszott, nem?
10/7- lájtosabb rock-punk, némi elektronikával megbolondítva. Akik szeretik az ilyesmit, azok nem fognak csalódni, de egy kicsit messze van még a jéghegy csúcsa...

Írta: Máté

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése